© 2019 by Studio Hoekerd

Spatial Membership

Het einde van bezit is nabij, straks hebben we een abonnement op ruimte.

 

Woningen in Nederland worden steeds groter en we gaan er met minder mensen in wonen. Tegelijkertijd spreken we over een woningtekort. Daarnaast hebben we een overvloed aan bezit en dat terwijl de grondstoffen opraken. De kast puilt uit, een

afgeladen schuur en een zolder met spullen waar we het bestaan niet meer van afweten. We kopen steeds meer spullen om de lege plekjes in ons huis te vullen. Waarom kopen we troep die we niet nodig hebben met het geld dat we niet hebben om indruk te maken op mensen die we eigenlijk niet kennen?

 

Echter is er iets aan het veranderen, het einde van bezit is nabij. Wanneer we naar muziek willen luisteren openen we de Spotify app, willen we een serie of film willen kijken gebruiken we Netflix, als we op zoek zijn naar een plek om te overnachten boeken we een Airbnb en wanneer we een auto nodig hebben bellen we Uber. Dit zijn allemaal diensten in de vorm van een abonnement. 

 

Waarom nemen we niet ook een 

abonnement op ruimte? Daarom bezit in de toekomst niemand meer een woning. Als we meer ruimte nodig hebben kunnen we ons abonnement upgraden, hebben we minder ruimte nodig dan kunnen we ons abonnement downgraden. Door het aanbieden van ruimte en objecten als een service dienst en niet langer als bezit gaan we efficiënter om met ruimte. Een abonnement op de dienst Wonen.