© 2019 by Studio Hoekerd

Rethink the way we co-operate

In opdracht van het Amersfoortse Parkhuis is onderzocht hoe meerdere partijen verbonden kunnen worden in één gebouw. De partijen zijn onder andere een kinderdagverblijf, restaurant, zeefdrukatelier, kerk en een dansstudio. De zoektocht gaat over de relatie tussen afzonderlijke, zogenoemde, partners en hoe er een levende plek kan ontstaan. Geen strikt gescheiden ruimtes, maar open en toegankelijke structuren, waarbij mensen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verbinden. Het directe contact tussen de onderlinge partners vraagt om een andere ontwerpopgave, namelijk een opgave waarbij een hernieuwde kijk op eigenaarschap en het analyseren van gebruikspatronen van essentieel belang zijn.

 

Uit dit onderzoek is een methode tot stand gekomen die het mogelijk maakt om op een interactieve manier, en bovenal samen met de gebruiker, tot een ontwerp te komen. Deze directe samenwerking resulteert in een concept waarbij meerdere partners samen onder de nieuwe identiteit van ‘Het Parkhuis’ naar buiten zullen treden.